Курсанти четвертого курсу Національної академії Держприкордонслужби завершують стажування на кордоні

НАЗАД
28 грудня 2021 10:10

Завершується практична підготовка на кордоні курсантів четвертого курсу Національної академії Держприкордонслужби України.

Протягом грудня майбутні офіцери виконували практичні завдання на офіцерських посадах відповідно до своєї освітньо-професійної  програми.

Курсанти вивчали аспекти служби на первинних офіцерських посадах як в управліннях прикордонних загонів, так і безпосередньо у відділах прикордонної служби, а також удосконалювали свої знання та навички під час планування та виконання завдань з охорони кордону.

Курсанти факультету забезпечення оперативно-службової діяльності розповідають, що під час проходження практичної підготовки в окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» ознайомились зі специфікою служби в авіаційному пункті пропуску, здійсненням прикордонних операцій та історією відділу прикордонної служби «Бориспіль». Окремо діляться враженнями про знайомство з найбільшим та найпотужнішим лайнером світу, живою легендою Ан-225 «Мрія».

Також курсанти вивчали особливості служби та здійснення прикордонних операцій в пункті пропуску для залізничного сполучення, брали участь в оформленні потяга «Варшава-Київ». Курсанти факультету правоохоронної діяльності зазначають, що впродовж часу перебування на кордоні, серед іншого, отримали значний досвід складання процесуальних документів та розбору неординарних ситуацій під час служби. Курсанти факультету безпеки державного кордону вдосконалили знання щодо організації служби з охорони ділянок прикордонних підрозділів та керівництва службою змін прикордонних нарядів, а також організації служби на віддалених ділянках.

Крім того, значна частина курсантів ознайомилася з досвідом посилення охорони українсько-білоруського кордону, організації взаємодії з іншими силовими структурами, місцевою владою, що відпрацьовувалися в рамках спільної спеціальної операції «Полісся».

Додамо, що для четвертокурсників ця практична підготовка на кордоні – завершальна  перед випуском з прикордонного вишу. Майбутні офіцери мали змогу на практиці перевірити отримані під час навчання знання, в розрізі особистої підготовки до майбутньої професійної діяльності.

Бажаємо курсантам впевненості, натхнення та професіоналізму у подальшій службі в лавах Державної прикордонної служби України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси